OVER MIJ

Wie is thuiskapster Nienke van Dalen

Na de verschillende uitdagingen binnen de kappersbranche ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij het echte vak, namelijk het zelf met de handen in het haar zitten. Knippen, kleuren, bruidswerk, mensen een mooi kapsel geven wat bij ze past, dat vind ik toch echt het leukst!

Franchise

Een paar jaar nadat ik in het kappersvak was terecht gekomen ben ik een eigen kapsalon begonnen, bij een van de grote franchiseketens. Eenentwintig was ik toen ik daar mee begon, erg jong en ik wilde alles goed doen.  Ik volgende alle regeltjes van de franchise organisatie netjes op en deed precies wat ik dacht dat er van me verwacht werd. Ik was mezelf niet meer en het werkte daardoor totaal niet. Ik werd er ook niet gelukkig van.  Nadat ik dit 6 jaar gedaan had was de koek echt op en werd het tijd voor wat anders.

Les geven

Les geven op de Nederlandse kappersacademie in Amsterdam was de volgende stap, daar mocht ik mijn passie, dit leuke vak, gaan overbrengen op anderen. Super leuk, maar wel heel strikt in regeltjes en werktijden. Vakanties zijn vooraf precies aangewezen en daar was niet in te schuiven. Zelfs toen ik op huwelijksreis wilde na mijn bruiloft werd mij wel duidelijk gemaakt, dat dat toch eigenlijk niet te bedoeling was buiten de vakantietijden van de school. Aangezien ik toch wel een beetje op mijn vrijheid gesteld ben werd het dus tijd om verder te kijken binnen de branche.

Kappersmerk

Toen ben ik bij Calmare Cosmetics terecht gekomen, een Nederlands kappersmerk. Als trainster en verkoopadviseuse  kwam ik bij veel kapsalons door het hele land, hierdoor kon ik een kijkje nemen in de “keuken” van collega’s.  Erg leuk, maar mijn handen gingen jeuken om zelf weer direct met mensen en hun haar te gaan werken.

Ambulant kapster

Vandaar dat ik, nu al weer bijna 10 jaar geleden, de stap tot het ondernemerschap weer heb genomen en ben begonnen als thuiskapster. Nog nooit heb ik 1 seconde spijt gehad van deze beslissing! Wat een geweldige baan heb ik. Ik vind het heerlijk om weer zelf aan de slag te kunnen, volg veel leuke trainingen, kan mezelf zijn en leer mijn klanten en hun wensen veel beter kennen, doordat ik bij ze thuis kom. Ik zou niet anders meer willen en kom ook graag bij jou langs om je haren te mogen doen!

Privé

Natuurlijk ben ik niet alleen kapster. Ik ben getrouwd met Bob en samen hebben wij een zoon Phil en 2 honden Jazz en Mojo. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin en wandelen of trainen met de honden. Verder vind ik het leuk om te fotograferen, boeken te lezen, series te kijken en blijf ik graag op de hoogte van wat er speelt op mijn vakgebied.

 

 

Kijk ook eens op mijn Facebook pagina.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren